Duurzame mobiliteit

Verkeer en vervoer dragen vanwege de uitstoot van broeikasgassen (zoals CO2) veel bij aan het wereldwijde klimaatprobleem. Daarom is het maar wat belangrijk om over te schakelen naar andere, schonere en zuinigere vormen van verkeer en vervoer. In de gemeente Boekel zijn er reeds meerdere oplaadpalen voor elektrische auto's geplaatst. Via EVnetNL kunt u een oplaadpunt bij u in de buurt vinden. Meer informatie over het nieuwe rijden is te vinden via de website van Het Nieuwe Rijden en MilieuCentraal.


Laadpunten voor duurzaam rijden
Het aantal elektrische auto´s in Nederland stijgt hard. En dat is positief, want elektrisch rijden is beduidend duurzamer dan rijden op benzine of diesel. Daarom plaatst de combinatie Nuon - Heijmans 2500 nieuwe laadpunten in de provincies Brabant en Limburg. Alle laadpunten worden voorzien van 100% windenergie uit één van Nuons windparken in Nederland. Door elektrisch te rijden draagt u dus bij aan een schonere en stillere omgeving.

Hoe kunt u een laadpunt aanvragen?
Als u een elektrische auto hebt en geen eigen terrein voor een laadpaal, dan kunt u een verzoek voor een nieuw openbaar laadpunt indienen. Dit kunt u rechtstreeks bij Nuon doen door te klikken op deze link naar het aanvraagformulier. Om de laadpunten te kunnen gebruiken hebt u ook een laadpas nodig. De laadpas van Nuon werkt op alle laadpunten en is gratis aan te vragen via deze link. Op de laadpunten van Nuon-Heijmans in Brabant en Limburg laadt u met deze laadpas voor € 0,23 per kilowattuur.