Klimaatproef Boekel

Ons klimaat verandert. Heftige regenbuien leiden tot veel overlast. En droogte leidt tot schade en lage grondwaterstanden. Ons watersysteem is hier onvoldoende op ingericht. Met Operatie Steenbreek brengen we hier verandering in!logo klimaatproef

Het klimaat is een zaak van de lange termijn, maar maatregelen van vandaag hebben morgen effect! Als gemeente nemen wij samen met Waterschap Aa en Maas verschillende maatregelen in de openbare ruimte om problemen te voorkomen. Maar als je bedenkt dat ongeveer 40% van de stedelijke oppervlakte in bezit is van particulieren, dan hebben wij ieders hulp hard nodig.

Doe je mee?
Als inwoner van Boekel kun je zelf een steentje bijdragen door water in eigen tuin af te voeren in plaats van in het riool. Door bijvoorbeeld water op te vangen in een regenton. En door jouw tuin te vergroenen.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie ook eens op www.operatiesteenbreek.nl. Of bekijk hier een filmpje van het programma Kassa dat aandacht besteedde aan dit onderwerp. Zoek je meer tips wat jezelf kunt doen om jouw huis en tuin klimaatbestendig te maken? Ga dan naar www.huisjeboompjebeter.nl. Ook kun je de gratis app downloaden en de score van je eigen tuin bepalen.

We willen graag samen onze leefomgeving groener maken. Vind je dat jouw straat of buurt wel een beetje groener kan? Of heb je een idee om samen met de buren of vrienden de buurt te vergroenen. Neem dan contact op met Heidi van den Oord via info@boekel.nl