Geboorte en overlijden

Kind erkennen

U kunt juridisch ouder worden door uw kind te erkennen. Erkenning doet u bij de burgerlijke stand van de gemeente of via een notaris.

Erkenning ongeboren kind

U kunt juridisch ouder worden door uw kind te erkennen. Dit kunt u al voor de geboorte doen. Erkenning doet u bij de burgerlijke stand van de gemeente of via een notaris.

Verklaring ontkenning vaderschap door de moeder

Als moeder kunt u ontkennen dat uw overleden echtgenoot de vader van het kind is. U legt de verklaring af bij de gemeente. Dit kunt u doen tot één jaar na de geboorte van het kind.

Geboorte aangeven

Hebt u net een kind gekregen dat in Nederland is geboren? Dan moet u dit binnen 3 dagen na de geboorte aangeven bij de gemeente waar het is geboren.

Graf op gemeentelijke begraafplaats

IBN heeft voor de gemeente de taken rond graven op de gemeentelijke begraafplaats overgenomen van de gemeente. U kunt contact opnemen met IBN via het telefoonnummer voor Boekel, 0800 – 24 00 100. Dit is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur. In het weekend zijn er alternatieven beschikbaar, uw uitvaartondernemer weet daarvan.

Overlijden aangeven

Aangifte doen van het overlijden van een persoon is verplicht. Meestal doet de uitvaartondernemer de aangifte bij de gemeente. Als nabestaande kunt u dit ook zelf doen.

Opgraven en herbegraven of alsnog cremeren

U mag een stoffelijk overschot laten opgraven als u de overledene in een ander graf wilt begraven. Ook mag u het stoffelijk overschot alsnog cremeren.